MENÜ

Tízszeres a túljelentkezés a komornyikképző tanfolyamra Olaszországban

2010. szeptember 12. 08:50

Azonnali állást ígér az a milánói tanfolyam, amelyen hivatásos komornyikokat képeznek

 

A 15 férőhelyes és nem is olcsó kurzusra tízszeres túljelentkezéssel válogatják ki a legjobbakat Milánó és Európa egyik legjobb luxusszállodájában, a Hotel Seven Starsban. A komornyiktanfolyamra beengedést adó teszt megírására többségében férfiak jelentkeznek, de évről évre emelkedik a komornyikkarrierre vágyó nők száma is.

A Komornyikok Olasz Szövetsége (AIM) által idén is meghirdett kurzusnak nem volt szüksége reklámra. Önmagáért beszél, hogy a tavaly végzett komornyikok mindegyike már állást talált magának, az pedig nem titok, hogy ezzel a szakképzettséggel a fizetés a napi 500 eurót is elérheti. "A nálunk tanult komornyikokat az egész világon keresik: magánlakásokba, kastélyokba, luxushotelbe, jachtra, óceánjáró hajókra hívják őket dolgozni. Komornyikot bérelni is lehet: nem ritka, hogy valaki egyetlen napra kér ilyesfajta szolgáltatást, mivel fogadást rendez otthonában, vagy személyi segítőre van szüksége, esetleg bőröndcsomagolásra vagy bevásárlásra" - mondta el az AIM elnökhelyettese, Elisa Dal Bosco.

Hozzátette: a komornyik nem összetévesztendő az inassal vagy a takarító személyzettel. A komornyik ennél sokkal többre képes: mindenhez ért, de a háztartási tevékenységet nem végzi, hanem koordinálja. Persze ha kell, mosogatni és vasalni is tökéletesen tud. A komornyik 2010-ben ura otthonát és mindennapi életét profin menedzseli, ugyanakkor hagyományos tulajdonságairól sem mondott le, fő erénye továbbra is a diszkréció és a szűkszavúság. Munkaadója akaratát pár szóból is kitalálja.

A milánói komornyikkurzus olyan ma követelt képességek elsajátításában is segít, mint a borászkodás, a virágrendezés művészete, a személyi titkári teendők vagy a shoppingolás. Nem kizárt, hogy a munkaadó gyors ruhabevásárlást kér. A tanfolyamra bejutó 15 szerencsés október-december között négy hétvégén tanul komornyiknak, ezt harmincnapos gyakorlati képzés követi.

Mindezért a tanulóknak fejenként 3500 eurót kell fizetniük. Ahhoz pedig, hogy valaki bejusson a tanfolyamra, a következő alapfeltételeknek kell megfelelnie: 18-65 év közötti kor, legalább egy idegen nyelv ismerete, étel-italkészítési ismeretek, csoportmunkára való készség.

 

Bejárónők, komornyikok, lakájok, házvezetőnők, gyereklányok, inasok, egy letűnt dicső kor szereplői, akiket a kommunizmus, mint a burzsoázia bájának szereplőit eltörölte hazánkból.

A gazdag úrinép kiszolgálóit visszahozza az újkapitalizmus, az a világ, ahol tízmillió emberből hatmillió a léminimum alatt él, míg négyszázezer dőzsöl! Az elegáns paloták ajtajai lassan kinyílnak.

Ma még Ausztriába várják tehetséges honfitársainkat, de holnap hazánkban is megbecsült munkát jelent majd a jómódú családok személyzetéhez tartozni! Mi erre készülünk, ezért képezzük elismert szakmára és jó modorra a hallgatóinkat!

 

Ha Önnek nincs megfelelő munkája, de szeretne mielőbb megbecsült, értékes tevékenységet folytatni, szeretne átlagon felüli fizetést kapni, akkor Ön a mi emberünk!

 

Szívesen és részletesen tájékoztatjuk az Ön lehetőségeiről!

Elsősorban Ausztria magyarok lakta területein - az Őrvidéken -  jelentős számban keresnek családok, és időskorúak ellátásában, gondozásában jártas, bizonyítvánnyal rendelkező szakembert! Ebben segít Önnek a mi cégünk, mely tanfolyamot, megtanulható ismereteket nyújt a szakszerű munkavégzéshez. Bizonyítvány nélkül már egyre kevesebb sikerrel próbálkozhatnak a jelöltek, mi viszont segítünk az elhelyezkedés kapcsolatépítésében is!

 

Mi az, amit megtanulhat, mennyi idő alatt és mennyiért?

Háztartási gazdálkodási ismeretek a házvezetés tanulásához, élelmezési, gasztronómiai ismeretek az ételkészítéshez, ápolási és gondozási ismeretek az idősek ellátásához. Higiéniai, takarítási ismeretek, hogy Önök után mindig ragyogjon a ház! Mindezt kiegészítjük a viselkedés-kultúra, a jó modor tanulható elemeivel!

A tréning 2 hónapos, napi pár óra elfoglaltsággal jár, a tanulás költségtérítése nem éri el a magyarországi átlagbér összegének felét, elhelyezkedés esetén Ön havi 800-1.500 eurot kereshet!

 

Hogyan lehet Ausztriában munkát vállalni?

-Általános munkavállalás: A munkavállalási engedélyt az osztrák munkaügyi központtál (AMS) kell kérvényezni a munkáltatónak.  Tehát ez nem az Ön dolga! Az engedély 6 hónapra adható meg, utána meg lehet hosszabbítani. Életkorra és nyelvtudásra, ill. képzettségre irányuló megkötés ebben az esetben nincs.

-Szezonmunka: Ez elsősorban a vendéglátásra, mezőgazdaságra, illetve az erdészetre vonatkozik. Korra és képzettségre, nyelvtudásra vonatkozó előírások nincsenek. Az alkalmazás időtartama 6 hónap lehet, ami akár hosszabbítható.

-Ingázóként: Kizárólag a közös Osztrák-Magyar határ menti tartományokra/megyékre vonatkozó lehetőség, napi átjárással. Az ingázónak rendelkezni kell az adott munkaterületre vonatkozó szakképesítéssel! Korra és  nyelvtudásra vonatkozó előírások nincsenek.

 

Hogyan történik a nyilvántartásba vételem és mennyibe kerül?

A jelentkezés megfelelő szakaszában az Ön személyes álláskereső hirdetése, pályázati anyaga bekerül cégünk nemzetközi pályáztatási rendszerének adatbázisába. A kitöltött adatlapok, megküldött fényképek, önéletrajzok, stb. alapján, összeállított pályázati anyaggal kezdjük el Önt pályáztatni. Tehát folyamatosan olyan munkáltatókkal, családokkal, stb. vesszük fel a kapcsolatot az Ön érdekében is (és jutatjuk el oda az Ön pályázati anyagát, idegen nyelvű önéletrajzát) akik az Ön által megjelölt területeken szeretnének jelenleg, vagy a közeljövőben új munkavállalókat alkalmazni.

Ez a szolgáltatásunk Ön felé ingyenes, mivel osztrák partnerünk eltekint a regisztrációs díj kifizetésétől!

 

Mi a biztosíték arra, hogy lesz munkám?

Nos, munka most is van. Nagyon sok! Pontosabban a magyarok lakta osztrák területeken nagyon sokan szeretnének olyan bejárónőt, házvezetőnőt, beteggondozót alkalmazni, aki ért a háztartás vezetéséhez – tud gazdálkodni! Aki tud - és nem csak szeret!- főzni, aki a mosás és takarítás szakmai értékeit ismeri és ezekről bizonyítvánnyal rendelkezik! És mindezen felül magyarul beszél! Mert ott ez a legfontosabb! Ezért kell tanulnunk, ezért kell vizsgáznunk és ezért van szükség az eredményes vizsgát igazoló dokumentumra, a DIPLOMÁRA - Oklevélre!

 Jelentkezzen még ma a Cégünk munkatársainál!

A jelentkezés feltételei:

-Jelentkezés e-mailben!

-Előképzettség(ek), bizonyítványok másolatai

-Tanfolyami költségtérítés vállalása

-Erkölcsi Bizonyítvány

Mit nyújt ezért a jelentkezőknek cégünk?

- Magyar nyelven elsőként! Szakmai ismeretek tankönyvet a Házvezetőnői feladatok elsajátításához, 1910 után először!!!

- Szakmai tanácsadást az elhelyezkedéshez!

 

Írjon egy e-mailt, most és érdeklődjön!

tutitanoda@gmail.com

 

Asztali nézet